Rektörlük binasındaki sempozyuma, Türk ve yabancı akademisyenler katıldı.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AA muhabirine, değişen dünyanın hızını yakalamak amacıyla sempozyumu düzenlediklerini söyledi.

Daha önce metaverse çalıştayını yaptıklarını bildiren Arıcan, "Artık dijitalleşen bir dünyadayız. Dijitalleşmenin de en somut örneği metaverse. Dolayısıyla geleceğin en gerçekçi noktası sanal gerçekliktir." dedi.

Metaverse ile ilgili içerik üretmek istediklerini belirten Arıcan, "Bu konunun sağlıklı bir şekilde ele alınması, analizlerinin yapılması, fırsatlar, tehditler, imkanlar nedir, bunları uzmanları ve erbaplarıyla tartışmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Akademik anlamda metaverse meselesini irdelemek istediklerini ifade eden Arıcan, sempozyumda alanının uzmanları tarafından metaverse ve din ilişkisiyle ilgili sunumların yapılacağını kaydetti.

ASBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, metaverse ile sanal bir hayatın başladığını ve bunun etkilerinin görüldüğünü dile getirdi.

İslami ilimler alanında metaverse ile ilgili soruların sorulmaya başlandığına işaret eden Coşkun, şimdiden konuya dair çalışma yaparak ön almak istediklerini söyledi.

Metaverse ve din ilişkisine dair çok sayıda soruyla muhatap olduklarına dikkati çeken Coşkun, "Metaverse henüz netleşmiş, sınırları belirginleşmiş bir alan değil. Böyle olunca bir yandan metaverse büyüyor bir yandan da metaverse alemiyle ilgili yeni ortaya çıkan problemlere zihnen hazırlanmış oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.