Ülkenin resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu, geçici başkent Aden'de toplandı.

Yemen halkının gelir kaynağı niteliğindeki petrol limanlarına yönelik Husilerin tehdit ve saldırılarının ele alındığı toplantıda, Husi milislerin sivillere karşı tekrarlanan saldırıları da konuşuldu.

Husilerin saldırılarının siyasi barış çabalarını baltaladığını kaydeden Yemen hükümeti, sahadaki gerçekler değişmeden siyasi çözüme kavuşmanın zor olduğuna işaret etti.

Başbakanı Muin Abdulmelik, toplantıdaki konuşmasında, "Husilerin petrol ihracatını hedef alan terör saldırılarını engellemek için hükümet olarak ellerinden gelen çabaları sarf edeceklerini" söyledi.

Abdulmelik, Yemen halkının geçim kaynağı olan konularda müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

6 aylık ateşkesin ardından Husilerin saldırıları

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında 6 ay devam eden ateşkes 2 Ekim'de sona ermişti.

Husiler, ekim ayında Hadramevt vilayetinin idari merkezi Mukella kentinde bulunan Dabbe Petrol Limanı ile Şebve'deki En-Nuşeyme Petrol Limanı'nı, 9 Kasım'da da Kuna Limanı'nı hedef almıştı.

Husilerden yapılan açıklamada, "Dabbe Limanı'ndan ham petrol yağmalamaya çalışan bir gemiyi önlemek için küçük bir uyarı olarak saldırıyı gerçekleştirdik." ifadesi kullanılmıştı.

Saldırı, uluslararası düzeyde kınanırken Husilere gerilimi tırmandırmama ve bu tür saldırılara son verme çağrıları yapılmıştı.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.