IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, yoksul ülkelere silah ve askeri yardım yapılması yerine, daha fazla kalkınma yardımı yapılmasını istedi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün yoksul ülkelere yardımın artırılması çağrısında bulundu. “Yoksul ülkelerin gelişimine katkıda bulunmak yerine kaynakları askerî donanıma harcamak doğru değildir. Bu hem siyasi hem de ahlaki yönden yanlışa sürükler.” diyen Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:

“Savaşın neticeleri dünya genelinde her geçen gün daha da hissedilir oluyor. En çok hissedense yoksul ülkeler. Dünya genelinde gıda fiyatlarındaki artış bu ülkelerdeki kötü durumu daha da kötü hâle getirdi. Milyonlarca insanı etkileyecek bir açlık krizi tehdidi söz konusu. Zengin sanayi ülkelerinin tamamı bu felaketin geçilmesi için üzerine düşeni yapmalıdır.”

Daha fazla silah, daha fazla savaş demek

Bugün askerî donanım meselesinin küresel açlık krizi ve neticelerinden daha yoğun bir şekilde gündemde olmasından son derece rahatsız olduklarını dile getiren IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, yoksul ülkelere gitmesi gereken yardımların silah üretim endüstrilerine gittiğini, bu durumun daha fazla şiddet ve acıya sebep olacak hayati bir hata olduğunu söyledi.

Daha fazla silahın daha fazla savaş anlamına geldiğini de söyleyen Ergün, uluslararası toplumun vicdanına seslenerek özellikle zengin ülkelere küresel sorumluluklarına uygun davranma çağrısında bulundu.

Ergün sözlerini şöyle tamamladı: “Yoksul ülkelere daha fazla gelişim yardımı yapılmalı. Ticaret adil ve sürdürülebilir şekilde gerçekleştirilmeli. Doğa korunmalı, zira iklim değişikliğine sebep olan uygulamalar zengin ülkelerin kasalarını doldururken yoksul ülkelerdeki insanların yaşam alanlarını ellerinden almaktadır.

Barış ancak insanlık birbirine adil davrandığı, kaynaklar hakkaniyetli bir şekilde paylaşıldığı zaman mümkün olacaktır. Bir yanda zenginlik ve refah varken diğer yanda sömürü ve açlığın olmasını sineye çekemeyiz. Acil yardıma ihtiyaç duyulan coğrafyalara insanlık duyarsız kalmamalı, müdahil olmalı ve yardım etmelidir. Dünya genelinde en fazla ihmal edilen krizlerin şu anda Afrika’da yaşanması manidardır. İnsanların çektiği acıya bakış -nerede olursa olsun- kökten değişmeli ve ırkçı kalıplardan arındırılmalıdır.”

Kaynak: Camia