Türkiye'nin kaderini belirleyecek, tarihin en önemli seçimleri arasında gösterilen 14 Mayıs Seçimleri'nin kampanya süreci kısa zaman sonra sona erecek.

Peki, bu süreçte neler yaşandı?

recep-tayyip-erdogan-a-1983486

Seçim tarihi öne çekildi

Olağan seçim tarihi olan 18 Haziran, Kurban Bayramı arefesi ve hac dönemi olmasından dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etmesiyle seçim hazırlıklarına start verildi.

e71d9bd7-1e78-4a77-9044-5b5beef68003

Akşener'in 6'lı masa krizi

CHP'de cumhurbaşkanı adayı krizi aşılamadı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı masadan kalktı. Meral Akşener, yaptığı basın açıklamasında, "Altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür." diyerek masadan ayrıldığını kamuoyuyla paylaştı.

6'lı masadan ayrılan Akşener daha sonra, Kılıçdaroğlu ile görüşerek masaya geri döndü ve cumhurbaşkanı adayını belirlemek için gerçekleştirlen toplantıya katıldı.

232505417-1680338776177-1680323929009-new-project-16

Kılıçdaroğlu seccade üzerinde ayakkabıyla poz verdi

CHP Genel Başkanı ve 7'li Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı iftar programında seccade üzerine ayakkabı ile basarak poz verdi. Kılıçdaroğlu'nun Müslümanların namaz kılarken kullandığı seccadeye basması halk tarafından büyük tepkiye sebep oldu.

resim_2023-03-08_192045316

Saadet Partisi'nden "Mücahid Kılıçdaroğlu" çıkışı

6'lı masanın ortaklarından Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "mücahit" ilan etti. Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan ile özdeşleşen bu unvanı kullanan Çebi'ye tepki yağdı. Twitter'da paylaştığı "Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu" yazısı sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu.

erbakna

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz" ifadelerini kullanarak Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurdu.

erdoğan hüdapar

HÜDA PAR Cumhur İttifakı'na katıldı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "Başkanlık divanı toplantısında il ve ilçe teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldık. Milletimize ve memleketimize hayırlı olsun." sözleriyle Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacağını duyurdu.

265337

Kılıçdaroğlu resmen HDP'nin adayı

İçerisinde PKK'nın siyasi uzantılarının da yer aldığı, HDP, TİP, EHP, EMEP, SMF ve TÖP'ün bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı "14 Mayıs 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" açıklamasını yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nu resmen aday gösterdi.

C9X3miOXcAAaant

Akşener, 7 yaşından beri 5 vakit namaz kıldığını iddia etti

"Anıtkabir'e iman tazelemeye geldim." diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Şanlıurfa'da seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada "Ben ki hacıyım, 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılarım." sözleri halk tarafından gülünç karşılandı.

soylu-van-mitinginde-zafer-isareti-yapan-dilek-imamoglu-nu-hedef-aldi

Dilek İmamoğlu'ndan zafer işareti

CHP'nin Ağrı mitinginde teröristbaşı Abdullah Öcalan sloganı atan HDP'lilere zafer işareti ile karşılık veren İsranbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu sosyal medyada linçlendi.

650x344-mersinde-huda-para-ikinci-saldiri-pkkli-grup-silahla-ates-acti-1682947965276

HÜDA PAR'a silahlı saldırı

Cumhur İttifakı'na katıldıktan sonra muhalefetin hedefi haline gelen HÜDA PAR'ın Mersin'de ve Trabzon'da seçim standına saldırılar düzenlendi.

saadet-partisinden-lgbt-cikisi-saygi-duyuyorum-1682935106-644f8d426f566

Saadet Partisi'nden LGBT olumlamaları

Havle isimli LGBT destekçisi Feminist Dayanışma Derneği; Saadet Partisi, Deva Partisi, CHP ve HDP’nin kadın yöneticilerinin katıldığı bir toplantı organize etti. 

Toplantıda Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Beytiye Ekinci’nin de katılarak konuşma yapması dikkat çekti. Ekinci yaptığı konuşmada kimsenin “cinsel kimliğinden” dolayı ayrımcılığa uğramaması gerektiğini söyledi.

chp-cocuk

Suriye'li çocuğa CHP binasında çay fırlatıldı

Orhangazi ilçesi Horhor Caddesi üzerindeki CHP seçim bürosunda meydana geldi. Elinde rüzgar gülü ile kentte bulunan CHP seçim bürosuna gelen 10 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Seslerin yükselmesiyle birlikte, karşılaştığı tepkiden korkan 10 yaşındaki Suriyeli çocuk, olay yerinden koşarak uzaklaşmaya çalışırken CHP'li M.A, Suriyeli çocuğın sırtına kaynar çay fırlattı.

karamol-1

Karamollaoğlu halkı tehdit etti

Kocaeli Kongre merkezinde gerçekleşen Kocaeli Buluşması programında konuşma gerçekleştirdi.

Millet ittifakı ile birleşen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu yaptığı konuşmada, "Sonuçlar bizim tahmin etmediğimiz gibi olursa, mevlasını isteyen mevlasını, belasını isteyen belasını bulur." diyerek halkı alenen tehdit etti.

0x0-miting-alaninda-tarihi-kalabalik-yenikapi-etkinlik-alaninin-2-maltepe-etkinlik-alaninin-5-kati-buyuklugunde-1683470937537

Büyük İstanbul Mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havaalanı'nda geçekleştirdiği mitinge tarihi katılım gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılımın 1 milyon 700 bin olduğunu söyledi.

imamov erzurum
 

İmamoğlu'na taşlı protesto

Erzurum'a "Esnaf ziyareti yapacağız" diyerek giden ancak kent meydanında otobüs üzerinde konuşmaya yapmaya kalkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu protesto edildi.

236628-1

TİP'li Sera Kadıgil'den LGBT çıkışı

 TRT seçim propaganda konuşmasında halka seslenen Türkiye İşçi Partisi(TİP) sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceklerini söyleyerek "Kadın olmayı, LGBTİ+ olmayı hakaret sayan ataerkiyi başlarına yıkacak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacağız" dedi.

fvnuyvqxsaiybjl-1

Saadet Partililer ve "Halkçı Liseliler"le omuz omuza 

Saadet Partili gençler, İslami ve dini konular hakkında düzenlenen konferansları "gerici gören ve zehir olarak niteleyen" Halkçı Liseliler grubu ile kol kola poz verdi.

iyi-parti-99bb9954

İYİ Partililer Arapça yayın yapan muhabire saldırdı

14 Mayıs seçim gündemini takip eden El Cezire muhabiri, Arapça konuştuğu için İYİ Partili tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldı.

FvxDEl7XwAQLMV-

Özdağ, Türkçe parçayı ''Arapça'' diye paylaştı

Irkçı ve provokatif söylemleriyle dikkat çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AK Parti listesinden milletvekili adayı olan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir’in seçim aracından çalınan Türkçe seçim şarkısını Arapça diye paylaştı.

ak_partililere_gaziantepte_saldiri_silah_siktilar_1683718171_1822

AK Parti standına silahlı saldırı düzenlendi

Gaziantep'te siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında stant faaliyetleri yürüttüğü alanda AK Parti ve CHP stantlarında bulunan partili şahıslar arasında sözlü münakaşa ve taşlı sopalı kavga yaşandı.

Kavga esnasında CHP Şehitkamil İlçe Belediye Meclis üyesi Ersin Atar, silahı ile havaya ateş açtı.
 

FAmZUjIXIAArqmq

HDP'li Ahmet Türk fetva verdi

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınarak yerine kayyum atanan Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti (YSP) mitinginde, Ak Parti'ye oy vermenin haram ve günah olduğu konusunda fetva verdi.

saadet-partisi-chpnin-kufurbaz-teyzesine-sahip-cikti-1683796965-645cb3e5904f2

Saadet Partisi, CHP'li küfürbaz teyzeye sahip çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabında, “Bay Kemal-Görevimiz İlk Tur” isimli bir animasyon videosu yayınladı.

Videonun kapağında yer alan animasyonda, bir sokak röportajı sırasında sosyal medyada gündem olan, Ak Partili seçmen kadına ağır hakaret ve küfürler eden CHP'li yaşlı kadının karikatürize edildiği görüldü.

tj6QcKBwIk2vKKgFp9hOpA

Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, "Bahaneleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar" dedi.

oypusulas1-12052023529f1110

CHP, mühürlü oyları taşırken yakalandı

CHP Konya Derbent ilçe başkanı Salih Çakıllıkoyak, Derbent'te 03 SG 707 plakalı araca 42 D 4022 plakalı beyaz araçta, Kemal Kılıçdaroğlu’na mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı.

selvi-kilicdaroglu-esinin-hdpli-dostlarinin-sloganlarina-zafer-isareti-ile-karsilik-verdi-h1683921706-824295 (1)

Kılıçdaroğlu'nun eşi de PKK'yı selamladı

Millet İttifakı'nın genel başkanları bugün Ankara'da gerçekleşen final mitinginde buluştu. Miting bitiminde liderler ve eşleri, katılımcıları selamladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katılımcıları PKK'nın kullandığı zafer işareti ile selamladı.

photo-output 14

CHP ittifak yoldaşına çelme taktı  

Seçime sayılı saatler kala Yeşil Sol Parti, İstanbul'da final mitingi hazırlığı yaparken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri mitingin gerçekleşmesini istemiyor. Teröre yakınlığı ile bilinen YSP'nin, mitinginde gerçekleşecek olası PKK sloganları, Kılıçdaroğlu'nun seçime saatler kala oy kaybetmesine neden olacağı düşünülüyor.

hüdapar miting

Yeşil Sol Parti "Türkiye" Bayrağından Rahatsız Oldu

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul final mitinginde, Türk bayrağı sallayan vatandaşlar uyarıldı. Miting sunucusu, Yeşil Sol Parti bayrakları dışında sallanan bayrakların indirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Daily Ummah