Irak'ta yoksulluk içinde yaşayan 11 milyon kişi bulunuyor.

Irak'taki BM Nüfus Fonu'nun (UNFPA) kıdemli danışmanı Mehdi Al-Alaq'a göre, Birleşmiş Milletler Irak'taki yoksulluğun yüzde 50'sini 2030 yılına kadar sona erdirmek için yeni bir strateji  oluşturduğunu duyurdu. 

Al-Alaq, "2030 yılına kadar yoksulluğun en az yüzde 50 oranında ortadan kaldırılmasıyla ilgili 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi belirlendi" dedi.

Al-Alaq, Irak'ın Planlama Bakanlığı tarafından var olan stratejinin güncellendiği ve önümüzdeki aylarda bunun uygulanması için start alınacağını kaydetti. 

Al-Alaq, kalkınma hedeflerinin 2015'te başlayıp 2030'da sona ermek üzere 15 yıl sürmesinin planlanmasına rağmen bunda gecikmeler yaşandığı ancak yeni strateji ile hedeflere 2030'a kadar ulaşma isteklerinin olduğunu belirtti.

Al-Alaq, yoksul grupları daha iyi bir düzeye taşımak için üzerinde çalışılması gereken iddialı bir hedef olan 2030 yılına kadar yoksulluk oranının en az yüzde 50 oranında azalacağına dikkat çekti.

Resmi istatistiklere göre Irak'ta yoksulların sayısı 11 milyona ulaşarak 42 milyon olan toplam nüfusun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturdu.

Yaklaşık üç milyon Iraklı, yardıma muhtaç dokuz milyon kişiden hükümetten aylık mali hibe alıyor. Hükümet, ülkenin bütçesi henüz onaylanmadığı için Irak'taki tüm yoksullara mali yardım sağlayamıyor.
 

Kaynak: Ortadoğu Haber