Örgüt, ülkelerin ve kuruluşların su sorunlarına kapsamlı bir şekilde çözüm bulma çabalarını geliştirmeyi ve entegre etmeyi amaçlıyor. Örgüt, su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve herkesin bu kaynaklara erişimini artırmak amacıyla teknik deneyimlerin, yenilikçiliğin, araştırma ve geliştirmenin paylaşılması ve teşvik edilmesi, niteliksel öncelikli projelerin oluşturulmasının sağlanması ve bunların finansmanının kolaylaştırılması için çalışacak.

Bu girişim, Krallığın dünya çapındaki su sorunlarına çözüm bulmadaki rolünün ve çevresel sürdürülebilirlik konularına olan bağlılığının bir teyidi. Riyad suyun üretimi, taşınması ve dağıtımında onlarca yıldır sağladığı öncü küresel deneyime ve karşılaştığı zorluklara teknik çözümler bulmasına ve su konularının uluslararası gündemin üst sıralarına taşınmasına katkısına dayanarak bu adımı attı. Riyad’ın katkıları arasında dünya çapında 4 kıtadaki ülkelere su ve sanitasyon projeleri için 6 milyar doları aşan finansman sağlanması da yer alıyor.

Katar Emiri ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Gazze Şeridi ve bölgedeki durumu görüştü Katar Emiri ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Gazze Şeridi ve bölgedeki durumu görüştü

Küresel Su Örgütü, hedeflerine ulaşmak için su çözümlerinde etkin uzmanlığa sahip ülkelerin yanı sıra, su konusunda zorluklarla karşı karşıya kalan ülkelerle de çalışacak ve ilgili projelere ulusal gündemlerinde öncelik verecek. 

Dünya nüfusunun 9,8 milyar kişiye ulaşacağı ve küresel su talebinin 2050 yılına kadar iki katına çıkacağı yönündeki tahminler bulunuyor. Örgüt, üye devletlerle iş birliği içinde, herkes için güvenli ve sürdürülebilir bir su geleceğinin yolunu açmaya yönelik ortak çabalarla sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunmayı arzuluyor.

Şark'ul Avsat