Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimin ikinci tura kaldığını açıkladı. 

YSK Başkanı Yener, "Daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü 2. tur seçimlerinin yapılmasına kurulumuzca karar verilmiştir." dedi.

Türkiye Yüzyılının en kritik seçimini Cumhur İttifakı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan açık ara önde tamamlamasına rağmen 50+1 sisteminden dolayı seçimler 2. tura kaldı.

Peki bu süreçte neler yaşandı?

FwG3JN9XwAAR7hg

Kılıçdaroğlu'ndan "Öndeyiz" paylaşımı

Açılan sandık ve oy oranları açıklanırken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan provokatif bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu, tweetinde hiçbir kaynak göstermeden "Öndeyiz." açıklamasını yaptı.

Ekran görüntüsü 2023-05-26 140633

İmamoğlu ve Yavaş'ın "kazanıyoruz" açıklaması

Seçim gecesinde sandıklardan Erdoğan çıkmasına rağmen, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ta "kazanıyoruz", "öndeyiz" gibi ifadelerle ekranlara çıkıp manipülasyona sebep oldu.

aa-20230514-31145578-31145568-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nin önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap etti. Erdoğan, ''Birleri mutfakta biz de balkondayız. Aziz milletim ekranları başındaki kıymetli vatandaşlarım değerli dava ve yol arkadaşları sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bir demokrasi şölenini daha alnımızın akıyla atlattık. Kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte açık ara önde bulunuyoruz'' açıklamasında bulundu.

1114586-400451197

ANKA Haber Ajansı, Kılıçdaroğlu'nu yalanlandı

Muhalefetin referans gösterip, Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu iddia ettiği ANKA, seçim gecesi verilerini paylaştı. Ajansın açıklaması, İmamoğlu ve Yavaş'ın iddialarını çürüttü.

wmpxc-1684257561-8322

CHP'li belediye depremzedeleri cezalandırdı

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde ve Tunceli'den oluşan 17 ilin, on ikisinde halk "Erdoğan" dedi. 

Seçimlerin hemen ardından, CHP'li belediyenin yönettiği Tekirdağ'ın Kumbağ mahallesinde yaşanan bu olay akıllara "Depremzedeler cezalandırılıyor" düşüncesini getirdi. 

Adsız tasarım (4)-1

Muhalif seçmen, depremzedelere hakaretler yağdırdı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ilk tur geride kaldı. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan 14 Mayıs seçimleri sonrasında Kılıçdaroğlu destekçileri sosyal medyadan deprem bölgesindeki seçmenlere hakaret yağdırmaya başladı.

Deprem bölgesinde Erdoğan'ın fazla oy almasını hazmedemeyen muhalifler, "Size müstehak." "Bundan sonra size yardım etmeyiz." gibi ifadeler kullandı.



kjsn3-1684275174-8198

CHP’den destek alan PKK’lılar Türk bayrağını çiğnedi

Kılıçdaroğlu sayesinde meclise vekil yollayan PKK işbirlikçileri, Cizre’de Türk bayraklarını indirip yolları kesti, çevrede bulunan vatandaşlara saldırdı. 


Ekran görüntüsü 2023-05-26 144606

Charlie Hebdo'dan Erdoğan'a ahlaksız çizim yapıldı

Yayınladığı kışkırtıcı karikatürler ile büyük tepki toplayan Fransa’nın Charlie Hebdo dergisi yayınladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürüyle yeni bir skandala imzasını attı.

duran-kalkan-yeni-bir-siyasi-aciklama-daha-yapti-1681811589-1

Kılıçdaroğlu, ortağı PKK'yı mutlu edemedi

Seçim süreci boyunca PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ve PKK'nın bölücü kadrosu, Kılıçdaroğlu'na büyük destek ifadelerinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun her seçimde olduğu gibi Erdoğan'ın karşısındaki büyük başarısızlığı, desteğini aldığı Kandil'i rahatsız etti.


4b471e67-n8v2avuejz9ro2nggximfd

Kılıçdaroğlu "Milliyetçilik" kilidini açtı

Kılıçdaroğlu, kendisini destekleyen terör uzantısı partilerin desteğini yetersiz bulunca sosyal medya hesabından "Türkiye için Karar Ver" başlıklı bir video yayınlayarak "Biz bu vatanı sokakta bulmadık." ifadelerini kullandı.


ogan1-1

CHP’li troller Sinan Oğan'ı hedef aldı

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda bitireceğini iddia ederek, partisinin tabanında büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu.

Bu hayal kırıklığını hazmedemeyen CHP yandaşları, şimdi de seçimlerde yüzde 5'in üzerinde oy alarak seçimlerin ikinci tura kalmasına neden olan Sinan Oğan'a sosyal medyada küfür ve hakaretler yağdırdı.

adsiz-tasarim-27

Twitter Sohbet Odaları'nda ahlaksız provakasyonlar yapıldı

Seçimlerin öncesinde Twitter Sohbet Odaları'ndaki konuşmalar hararetini arttırmış, saygı çerçevesinde tartışmaların yaşandığı bir alan haline gelmişti. Son zamanlarda ise bu tartışmalar CHP seçmeni tarafından ahlaksızlaşmaya başladı.



kk-babala2

Kılıçdaroğlu, yeni algı operasyonu olarak Babala TV'yi denedi

Kılıçdaroğlu, seçimlerin ilk turunda yaşadığı hezimeti telafi etmek algı operasyonlarına devam etti. Gelen konuğun görüşüne muhalif isimlerin katıldığı ve soru sorduğu bir format olarak lanse edilen Oğuzhan Uğur'un hazırlayıp sunduğu Babala TV kanalının Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Kılıçdaroğlu, alkış ve ıslıklarla karşılandı.


733821Image1

Sinan Oğan "Erdoğan" dedi

Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyceği ile ilgili kararını açıkladı. Oğan, güçlü Türkiye ve Büyük Türkiye için Cumhur İttifakı'nı desteklediğini açıkladı.

kils-1684767929-646b84b9b701d-1-1

Oğan'ın desteğini alamayan Kılıçdaroğlu öfkelendi

Ata İttifakı'nın adayı olan ve yüzde 5.17'lik bir oy oranına ulaşan Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısında Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekeleyceğini açıklamasının ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından zehir zemberek bir açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!"

akşener

Akşener, HÜDAPAR’a küfür etti

Akşener, katıldığı TV programında HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu hedef aldı. İhtiyaç sahibi kadınların devlet tarafından ihtiyaçlarının karşılanmasını savunan Yapıcıoğlu, Akşener'in linç çalışmalarına maruz kaldı.

Akşener, “Sahiplendirilen kadın ne demek dangalak! Seni sahiplendirelim öyle bir adamsın demek ki!” diyerek yine anlamadan dinlemeden HÜDAPAR’a tepki gösterdi.


c45ae4ed-8172-464c-8e94-990fcdb3b4d1 (1)

HÜDA PAR'lı gençler Akşener'e papatya çayı gönderdi

Edep ve ahlaka sığmayan hakaretlerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından papatya çayı, Türkçe ve İngilizce parti programı ile ücretsiz Türkçe dersi ve siyasi ahlak dersi başvuru formu PTT Kargo aracılığıyla gönderildi.


ekran-resmi-2023-05-24-232927-1684961683-646e79934f65c (1)

Asude Çay Evi, çarşaflı kadınlara saldırdı

Muhafazakar kesime karşı sözlü ve fiziksel saldırılar her geçen daha da artıyor. İstanbul Kuzguncuk'ta Asude Çay Evi isimli mekanın işletme sahibi, çarşaflı genç kadına sözlü saldırıda bulundu.


Fw-6rY0akAIYiTv

Muharrem İnce tarafsızlığını ilan etti

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerden yalnızca üç gün önce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce’nin, ikinci tur seçimde kararsız kalacağı ifade edildi.

CRWBoobWUAAK2R9-1

Demirtaş, Kılıçdaroğlu'na destek çağrısını yineledi

Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda oy istedi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin" ifadelerini kullandı.

x1080-2

Özdağ, "katil" dediği HDP seçmeni ile aynı tarafı destekledi

ATA İttifakı ana bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Ümit Özdağ'ın sosyal medyada yayınlanan videosu yeniden gündem oldu.


istock-9623662101-1-1085991-1646039913-1

FETÖ gerçekleri Twitter'da ortaya çıktı

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz günü gerçekleştirmeyi amaçladığı darbeden önce üyelerin kendi aralarında ByLock gibi uygulamalar kullanarak mesajlaştığı ortaya çıkmıştı. Bugün ise Twitter'da tesadüfen keşfedilen "Enes Halifekan" isminde ve @cennet_dunya rumuzlu bir hesabın paylaşımları dikkat çekti.


İmamoğlu, vatandaşa hakaret etti!

adsiz-tasarim-34

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'daki pazarcı esnafıyla HDP ve PKK üzerinden bir tartışmaya girdi. Esnafın "PKK’yla olanları istemiyorum" demesi üzerine öfkelendiği görülen İBB Başkanı, "Sen terbiyesiz birisin, ahlaksız birisin" dedi.


Ekran görüntüsü 2023-05-26 095435

ODTÜ öğrencileri, LGBT bayraklarıyla Kılıçdaroğlu’na destek yürüyüşü düzenledi

Sık sık terör yandaşları ve radikal örgütlerin yürüyüşleriyle gündeme gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yeni bir provakasyona imza attı.

ODTÜ’de yasa dışı örgütlere mensup yüzlerce öğrenci, LGBT bayraklarıyla Kılıçdaroğlu’na destek yürüyüşü düzenledi.


FxASjG8WcAAdIfn

Gençler, yobaz işletme Asude Çay Evi’ne mesaj bıraktı

İstanbul Kuzguncuk'ta Asude Çay Evi isimli mekan olmuştu. Çay evine giden çarşaflı genç, kıyafetinden dolayı iş yeri sahibinin sözlü tacizine uğrayarak mekandan kovulmuştu.

Ruhsatı iptal edilen Asude Çay Evi’nin duvarına başörtülü bir genç tarafından Sezai Karakoç'un “Bizi yok sayacaksınız biz daha çok var olacağız” dizeleri yazıldı.

Daily Ummah